Stap per stap door de dekolonisatie: Podcast van UNYA Gent

Stap per stap door de dekolonisatie: Podcast van UNYA Gent


Stilstaan bij de koloniale geschiedenis van de stad: “Stap per stap door de dekolonisatie” is een audiowalk in het hartje van Gent, waarbij de luisteraar op verschillende locaties de kans krijgt even stil te staan bij de koloniale geschiedenis van de stad. Eryckah Sway, de host van de audiowalk, gaat tijdens elke aflevering in gesprek met een activist, professor of student.

U kunt inpikken op om het even welke locatie en de wandeling van daaruit verder zetten, maar het is geen vereiste om de afleveringen in volgorde te beluisteren. Als een spreker u verder interesseert, kunt u het volledige gesprek ook vinden op het luisterplatform.

Deze audiowalk is een project van UNYA Gent, gefinancierd door het Global Minds Fund. UNYA Gent hoopt op deze manier open conversatie te stimuleren waarbij onze geschiedenis in haar huidige context wordt geplaatst.

Tijdens negen audio-wandelingen leidt Eryckah Sway de luisteraar langs Gentse pleinen, gebouwen én hun koloniale geschiedenis. Keer op keer met een nieuwe, boeiende gast:

➤ Erika Tankam, bestuurslid AfroMedica
➤ Nyanchama Okemwa, activiste en coach bij Hand in Hand tegen racisme
➤ Michael Meeuwis, professor Lingala and African Linguistics UGent
➤ Annelies Verdoolaege van Gents Afrika Platform (UGent)
➤ Robrecht Declercq, postdoctoraal onderzoeker en docent aan de faculteit Geschiedenis UGent
➤ Philsan Osman, studente Afrikaanse Talen en Culturen aan de UGent en werkt bij Black History Month Belgium
➤ Stef Craps, professor English Literature UGent

Podcast: Stap per stap door de dekolonisatie
Download folder hier